October 26, 2016

September 2, 2016

Please reload

Recent Posts

Zimska škola u saradnji sa Veleučilištem Velika Gorica

December 27, 2016

1/5
Please reload

Featured Posts

Svečano otvorena ljetna škola „Smjernice za postupanje u slučaju nasilja nad djecom u Bosni i Hercegovini“

June 23, 2016

Ljetna škola  „Smjernice za postupanje u slučaju nasilja nad djecom u Bosni i Hercegovini“, koju uz partnerstvo Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo provodi Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, zvanično je otvorena u prostorijama Fakulteta u ponedjeljak, 20.06.2016. godine.

 

Takođe, partneri u realizaciji ovog programa su i UNICEF u BiH, organizacija „Save the Children“, JU „Kantonalni Centar za socijalni rad Sarajevo“, te Udruženje direktora/ravnatelja sarajevskih osnovnih škola. 

 

Ljetna škola  „Smjernice za postupanje u slučaju nasilja nad djecom u Bosni i Hercegovini“ realiziraće se u periodu od 20. do 26. juna 2016. godine na našem fakultetu, a za učešće je prijavljeno više od  60 polaznika, i to direktora i zamjenika osnovnih i srednjih škola, nastavnika, pedagoga, psihologa, kao i djelatnika centara za socijalni rad širom Federacije BiH, te studenata sa Univerziteta u Sarajevu. 

1/10

Na press konferenciji upriličenoj povodom otvaranja Ljetne škole govorili su dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, prof. dr Nedžad Korajlić, šef Katedre za kriminologiju Fakulteta i voditelj Ljetne škole, prof. dr Elmedin Muratbegović, kao i stručna savjetnica u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Melisa Mizdrak, pomoćnik ministra zdravlja Federacije BiH, prim. dr Goran Čerkez, te Mirsada Poturković u ime Kantonalnog centra za socijalni rad Sarajevo.

 

Na samom otvaranju Ljetne škole,  prof. Muratbegović je predstavio program Ljetne škole, kao i predavače, akademsko osoblje i profesionalce iz ove oblasti, koji će sprovoditi intenzivnu obuku polaznika za postupanje u slučajevima nasilja nad djecom.

 

U ime Univerziteta u Sarajevu, Ljetnu školu „Smjernice za postupanje u slučaju nasilja nad djecom u Bosni i Hercegovini“ je zvanično otvorio prorektor za oblast naučnoistraživačkog rada prof. dr Faruk Mekić.

 

Medijske izvještaje o Ljetnoj školi, možete pronaći na sljedećim linkovima:

 

 

 

 

 

 

Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square